AED met levensreddend handelen

Een automatische externe defibrillator (Engels: Automated External Defibrillator, afgekort met AED) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon met een circulatiestilstand als gevolg van ventrikelfibrilleren.

De AED dient op een geautomatiseerde manier een elektrische schok toe met als doel een gestoord hartritme te stoppen. Dan krijgt de sinusknoop de kans de controle over het hartritme terug te krijgen, waardoor het hart weer in een normaal ritme gaat kloppen. In toenemende mate is er sprake van een behoefte aan een praktijkgerichte training in reanimatie met AED.

Het aantal AED’s neemt immers de laatste jaren gestaag toe, zowel binnen bedrijven als in het publieke domein. De training ‘Praktijk Reanimatie met AED’ voorziet in deze toenemende behoefte. Deze training is technisch volledig volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Uiteraard komt niet alleen de reanimatie zelf uitgebreid aan bod (inclusief het bedienen van de  AED), maar ook het controleren van de vitale functies (zodat je weet of je wel of niet moet reanimeren), het alarmeren (van de professionele hulpdienst 1-1-2) en de stabiele zijligging.

Aan het eind van de training leggen de deelnemers een praktisch examen af om daarmee aan te tonen te beschikken over het beoogde niveau van inzicht en vaardigheden.  Geslaagde cursisten ontvangen het NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat ‘Praktijk Reanimatie met AED’. Dit persoonscertificaat is 1 jaar geldig.

 Meer weten neem contact met ons op via e-mail of contactformulier.