VCA basisveiligheid en VCA operationeel leidinggevenden (VCA-B en VCA-VOL (incl. examen)

Basisveiligheid VCA (B-VCA) Met het B-VCA diploma laat u zien dat u de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zoals die gesteld is door VCA. U geeft daarmee dus aan dat u veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van uzelf en anderen. Voor wie? Als u aan de slag gaat voor een aannemer, dan moet u in de meeste gevallen een B-VCA diploma hebben. Bijvoorbeeld als u op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving werkt. Waarom een B-VCA examen? Uw werkgever en opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met een B-VCA diploma, weet u wat er van u verwacht wordt. Wat houdt het B-VCA examen in? De B-VCA bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen.

Meer dan 5 personen inschrijven, vraag een offerte op maat!


Heeft u hulp nodig?

Bel ons gerust:

 06-57723105 

Via ons contactformulier kan natuurlijk ook of ons e-mailadres info@floriangroep.com

Prijs per persoon € 295,- Excl. BTW

VCA BASIS VEILIGHEID EN VCA OPERATIONEEL LEIDINGGEVENDEN (VCA-B EN VCA-VOL)

Inhoud van deze cursus

Werknemers, ZZP-ers en leidinggevenden die werken op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving zijn vaak verplicht een VCA-diploma te halen. In een VCA-cursus leren zij om veilig te werken en rekening te houden met het milieu en de gezondheid van henzelf en anderen. Met een VCA-diploma kun je aantonen dat je daadwerkelijk over deze kennis beschikt.

Doelstelling
Aanleren van de kennis en eisen op het gebied veiligheid, gezondheid en welzijn met als doel het terugdringen van ongevallen en gezondheidsrisico’s. De Arbo’wet legt in deze de verantwoordelijkheid zowel bij de werkgever als de werknemer.

Toelating
Deelnemers dienen de Nederlandse taal voldoende te beheersen in woord en schrift. Als dat niet het geval is dan kan of kunnen de deelnemer(s) persoonlijke begeleiding, anderstalige opleiding  en examenvorm krijgen. Voor VCA-basis is LBO niveau en voor VCA-VOL is MBO niveau noodzakelijk

Inhoud van de opleiding
Theoretische kennis over veilig werken en persoonlijke veiligheid. De  competenties liggen vast in het examen.

Welk VCA examen voor wie?

Werk je in een risicovolle omgeving of voer je risicovolle werkzaamheden uit? Dan is het Basisveiligheid VCA diploma (B-VCA) bedoeld voor jou.

Ben je leidinggevende of ben je zzp’er als onderaannemer bij een VCA-gecertificeerd bedrijf aan het werk? Dan is Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL-VCA) het VCA-diploma dat je moet behalen.

Werk je als intercedent of leidinggevende van een uitzendbureau? Dan kun je je op VCAexamen.nl gemakkelijk aanmelden voor een VIL-VCU examen (Veiligheid voor intercedenten en leidinggevenden van uitzendorganisaties).

Met het diploma VIL-VCU laat je zien dat je voldoende weet over VGM om jouw uitzendkrachten veilig en gezond te laten werken.

Werkwijze
Na de 2 dagdelen krijgt de deelnemer enkele toetsen en een proefexamen mee als studiemateriaal.

Op dagdeel 3 worden deze klassikaal behandeld. Aan het einde van dagdeel 4 vind het examen plaats.

Locatie(s)
De herhalingscursus wordt gegeven op één van de locaties van St. Florian Groep
Aantal deelnemers per groep
Maximaal 12 personen.

Opleidingsduur en tijdsplanning
4 dagdelen

Docenten
De cursus wordt gegeven door gecertificeerde en ervaren instructeurs en docenten.

Diploma
Diploma B-VCA ,VOL-VCA of VIL-VCU wordt opgenomen in het Centraal Diploma Register.

Geldigheid van diploma
De geldigheid van de diploma’s is tien jaar.

Terug naar de VCA opleidingen