Besloten Ruimten / Confined spaces

Een van de meest onderschatte functies bij het werken in besloten ruimten is die van de veiligheidswacht (veelal ook buitenwacht of mangatwacht genoemd). Toch kan een goede veiligheidswacht het verschil maken tussen leven en dood. Een veiligheidswacht houdt de wacht bij de entrée en ziet actief toe op de veiligheid van de personen in de besloten ruimte. De veiligheidswacht is oplettend en waakzaam. Hij voelt zich verantwoordelijk voor veiligheid en handelt in geval van een noodsituatie.

Meer dan 5 personen inschrijven, vraag een offerte op maat!


Heeft u hulp nodig?

Bel ons gerust:

 06-57723105 

Via ons contactformulier kan natuurlijk ook of ons e-mailadres info@floriangroep.com

Prijs per persoon € 195,- Excl. BTW

Besloten ruimten / Confined spaces

Een van de meest onderschatte functies bij het werken in besloten ruimten is die van de veiligheidswacht (veelal ook buitenwacht of mangatwacht genoemd). Toch kan een goede veiligheidswacht het verschil maken tussen leven en dood.

Een veiligheidswacht houdt de wacht bij de entrée en ziet actief toe op de veiligheid van de personen in de besloten ruimte. De veiligheidswacht is oplettend en waakzaam. Hij voelt zich verantwoordelijk voor veiligheid en handelt in geval van een noodsituatie.

De theorie bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • wettelijke bepalingen
  • herkenning besloten ruimten
  • gevaren van besloten ruimten
  • beheersing van risico’s
  • taken veiligheidswacht
  • vergunningen

De praktijk bestaat uit:

  • handelen in noodsituaties
  • assisteren bij gebruik adembescherming

Eerstelijns interventie is in deze certificatieregeling optioneel.
Indien het onderdeel eerstelijns interventie deel uitmaakt van het theorie- en praktijkexamen, dan zal ‘inclusief eerstelijns interventie’ expliciet worden vermeld op het NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat ’Veiligheidswacht besloten ruimte’.

 Meer weten neem contact met ons op via e-mail of contactformulier.

 

Terug naar de Veiligheidscursussen