Voorbeeld van onze ontruimingstaakkaart

Naast onze ontruimingstekeningen zijn er ook ontruimingstaakkaarten beschikbaar. Deze zijn bedoeld om uw medewerkers een handvat te bieden tijdens het ontruimen als gevolg van een alarmering. Hierdoor wordt voorkomen dat onoverzichtelijke plaatsen worden overgeslagen tijdens het controleren. De kaarten worden in een handig A5 formaat geplastificeerd geleverd.

Voorbeeld van een ontruimingstaakkaart van een kantoorruimte. Aan de hand van deze kaart wordt een BHV-er  getraind om zo snel als mogelijk is de ruimte op aanwezige personen te controleren.
Naast deze kaarten is het noodzakelijk om over bereikbaarheidskaarten t.b.v. de brandweer  te beschikken. Op deze kaarten staat alle voor de brandweer belangrijke infrastructuur. Aansluitingen voor het bluswater zowel een buiten- als een binnenaansluiting. Waar bevinden zich de hoofdafsluitingen voor het gas en elektra. Waar staan de overige blusmiddelen. Waar en wat voor gevaarlijke stoffen staan er opgeslagen etc. cetera. Voorts is het noodzakelijk de hoofdingang en alle neveningangen op de tekening aan te brengen waar de brandweer naar binnen kan komen. Kortom een groot aantal zaken die op papier geregeld moeten worden. Ook hiermee kan de St. Florian Groep u van dienst zijn.

De St. Florian Groep B.V. Kennis en Kunde is één van de 10 NIBHV First Responderopleiders van Nederland. Wij kunnen u begeleiden en ondersteunen om te komen tot een bedrijfsnoodorganisatie op maat.

Meer weten neem contact met ons op via e-mail of contactformulier